Münich – uusi ihastukseni

2015_01_17_82015_01_17_112015_01_17_132015_01_17_122015_01_17_102015_01_17_§02015_01_17_32015_01_17_22015_01_17_12015_01_17_72015_01_17_52015_01_17_4Münchenin keli oli kurja, mutta kaupunki vei silti kerrasta sydämeni. Mikä täällä oli niin ihanaa? Gärtnerplazilla oleva Kochhaus-kauppa ja aamiaispaikka Cotidiano sekä siinä vieressä oleva Viktualienmarkt kojuineen & kauppahalleinen ja siinä vielä siinä vieressä oleva Der Pschorr. Saako välillä vetää henkeä? 🙂 Aika paljon ihania juttuja näin yhden yön visiitiksi kaupungissa, josta kerkesin nähdä vain vilauksen räntäsateessa.

Kochausilla näin pitkästä aikaa mielettömän konseptin, joka varmasti on erilainen kuin muilla. Siellä oli pöytiä, joissa taustana ruokaohje ja kaikki tarvittavat raaka-aineet pöydällä kerättävissä mukaan. Niin valkosipulitkin sai ostettua yksittäisinä kynsinä. Tietenki reseptinkin saat mukaasi. Voiko ruokakaupassa käynnin tehdä enää tämän helpommaksi?

http://www.cotidiano.de/

www.der-pschorr.de/

http://www.kochhaus.de/

5 vastausta artikkeliin ”Münich – uusi ihastukseni

 1. Maaliskuun puolivälissä olisi lennot Sazburgiin, mistä käsin olisi tarkoitus käydä Bechtesgadenissa, Munchenissa ja jossakin laskettelupaikassa. Mitäpä paikkaa suosittelisit? Paikkaan tulisi päästä helposti ja edullisesti Salzburgista. Välttämättä emme laskettelisi, mutta olisi mukava käydä vaikka syömässä ja nauttimassa auringosta ja maisemista jossain näköalaravintolassa, minne pääsisi kätevästi vaikka kabiinihissillä. Hieno muuten tuo rinnekuva blogissasi!

  • Servus!

   Ja tervetuloa Itävaltaan. Pistän sulle pari linkkiä vanhaan blogiiini, joissa on muutamia paikkoja joita mainitsen alla.

   http://www.asuntomessut.fi/blog/mina-auto-ja-4-kuukautta/alppien-yli-kohti-italiaa-zell-am-see-itavalta-hohetauern-itavalta-zer

   http://www.asuntomessut.fi/blog/mina-auto-ja-4-kuukautta/ajopaiva-kohti-zell-am-seeta-salzburg-itavalta-zell-am-see-itavalta

   http://www.asuntomessut.fi/blog/mina-auto-ja-4-kuukautta/paiva-salzburgissa-salzburg-itavalta

   http://www.asuntomessut.fi/blog/mina-auto-ja-4-kuukautta/ajopaiva-kohti-salzburgia-kitzbuehel-itavalta-mieders-itavalta-garmisc

   Bechtesgadenissa olisi upea kohde Hitlerin kotkanpesä – Kehlsteinhaus (kuvia blogissa), jossa kannattaisi käydä. Valitettavasti se on talvisaikaan vain suljettu eli kannattaa pistää seuraavaa reissua varren muistiin: http://www.kehlsteinhaus.de/

   Kävin edellisellä reissulla Saksan puolen korkeimmalla vuorella Zugspitzellä (kuvia blogissa). Sinne meinaan mennä jossain vaiheessa itse uudestaan hyvällä säällä. Näkymät ovat kuulemma upeat. Se on Garmisch-Partenkirnchenin vieressä eli ehkä kannattaisi olla siellä yksi yö.

   Laskettelupaikoista suosittelen Kitzbühelia. Siellä pääsee nousemaan gondolilla (hahnenkammbahn) huipulle, josta on näkymiä kelpaa ihailla. Keskusta on myös todella kiva paikka viettää päivä ostoksilla ja kahviloissa istuen. Aquarenalla pääsee sitten rentoutumaan vesiliukumäessä, altaassa ja saunamaailmassa. Siellä on parina päivänä viikossa myös joku mutahoitosysteemi, johon olen menossa tutustumaan. Saunaa ennen sinne voi buukata myös hieronnan.

   Zell am Seessa olen käynyt vain kesällä, mutta sieltä pitäisi samaan tapaan olla huikeat näkymät. Siellä jossain lähistöllä on jääluola, joka on kuulemma myös erikoinen paikka.

   Kannattaa varmaan valita tuo laskettupaikka juurikin sen mukaan, että siellä on myös muuta nähtävää ja koettavaa, mikäli ette laskemaan varsinaisesti ole menossa. Suosittelen kuitenkin että jos uskallusta riittää niin ottaa gondoliin mukaan kelkka (Toboggan run) ja lasketaan auringonoton jälkeen sillä alas. Ne on ns vanhanaikaisia puisia kelkkoja ja meno on aika villiä. Niitä varten on ihan omia reittejä, joiden pituudet on useita kilometrejä. Noissa laskettelukeskuksissa on kaikissa rinneravintolat huipulla, joten menee melkein mihin tahansa niin näkymät on huikeat ja ruuat niissä on poikkeuksetta olleet täällä ollessani parhaimpia.

   Kun teillä on ilmeisesti auto alla niin kannattaa ajella sitten pienempiä teitä. Kannattaa vaikka hakea kirjastosta tiekartta ja katsoa maisemareiteiksi valitut tiet. Toivottavasti näistä on apua ja kysy ihmeessä lisää vinkkejä jos sellaisia kaipailet.

    • Ilmeisesti ihan tarkkoja aukioloaikoja ei ole, mutta jossain vaiheessa toukokuussa avaavat. Tämä riippuu varmastikin täysin lumitilanteesta.

     “Due to its high elevation the Eagle’s Nest is open in summer only, usually from about mid-May through October.”

     Kysy ilman muuta jos tulee mieleen jotain lisäkysymyksiä. Tämä on hienoa aluetta ja kun autolla liikutte niin näette huikeita maisemia, kunhan hieman suunnittelette reittejä. Muistakaa muuten vuokrata lumiketjut, jos autossa ei ole talvirenkaita. Muuten olette pulassa kun nousette tänne vuoristoon.

 2. Ollaan nyt Salzburgissa ja voin suositella Flachaun hiihtokeskusta. Sinne menee ilmainen hiihtobussi ja tuo vielä alkuillasta takaisin. Bussissa oma opas,joka järjestää laskettelulipunkin valmiiksi ja säästyt jonottamiselta. Tätä ja rinneravintoloita varten kannattaa varata käteistä!
  Itse päädyttiin vuokraamaan laskukamat täältä,tuli vain vähän kalliimmaksi kuin lentokoneessa omien tuominen,mutta ei tarvinnut raahata joten muutama euro siitä pahasta oli kai järkevä sijoitus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *